Nu är första receptet lagat och de hette som rubriken:)
De va faktiskt väldigt gott, speciellt med tanke på hur nyttigt det var.
Benny gav det 7 av 10 poäng och Tuva mumsade på bra, jag ger de nog en stark 6:a:) Känns som betygssättningen i halv 8 hos mig:)
Här kommer receptet om någon vill testa:
ca 1 kg potatis
500 gram fläskytterfilé eller medaljonger
salt och peppar
1 röd lök
lite röd chili
1 pkt sockerärtor
½ pkt körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
5-6 dl vatten
lite färsk timjan
Skala och koka potatisen.
Skär den röda löken i mindre klyftor. Finhacka chilin, ta så mycke era smaklökar tål. Dela körsbärstomaterna i halvor. Är köttet i bit så dela det i ½ cm tjocka skivor.
Ta fram en stor stekpanna med kanter, gärna en gjutjärnsgryta. Stek köttbitarna på hög värme. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg åt sidan medans du gör såsen. Lägg i smör/olja och fräs löken och chilin. Tilllsätt mjölet och tomatpurén, rör om och låt det fräsa ytterligare en kort stund. Tillsätt 5-6 dl vatten. Låt grytan koka 5 minuter och smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg i köttet, sockerärtorna och tomathalvorna och låt grytan puttra några minuter till.
Servera med den kokta potatisen.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar